Ετικέτες

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

25 Οκτωβρίου: Παγκόσμια ημέρα κατα του καρκίνου του μαστού

Γειά σας κορίτσια μου!!Σήμερα αποφάσισα να αφιερώσω ένα post για τον καρκίνο του μαστού των γυναικών αλλα και των αντρών μιας και σε λίγες μέρες πλησιάζει η παγκόσμια ημέρα!!!
 Ο όρος «καρκίνος του μαστού» αναφέρεται στη νοσηρή ανάπτυξη κακοήθους όγκου στην ευρύτερη περιοχή του μαστού. Αποτελεί μία από τις πλέον συχνότερα εμφανιζόμενες μορφές καρκίνου σε παγκόσμιο επίπεδο, πρώτη σε αριθμό κρουσμάτων μεταξύ του γυναικείου πληθυσμού, ιδιαίτερα στο δυτικό κόσμο. Αποτελεί, επίσης, τη δεύτερη σε συχνότητα αιτία θανάτου μεταξύ των Ευρωπαίων γυναικών και την πρώτη μεταξύ καρκινοπαθών.Ο καρκίνος του μαστού, στις διάφορες μορφές της νόσου, προκαλείται από άναρχο και αφύσικο πολλαπλασιασμό παθολογικών κυττάρων στους ιστούς του σώματος, που, συνακόλουθα, προκαλούν το σχηματισμό κακοήθους όγκου στην περιοχή του μαστού. 
Ας σημειωθεί πως η εμφάνιση της νόσου σε άρρενες, παρ’ ότι σπανιότατη, δεν είναι άγνωστη. Όσον αφορά στις γυναίκες, ουσιαστικά όλες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου – όχι, όμως στον ίδιο βαθμό. 
Τα παραπάνω ήταν μια γενική εισαγωγή την οποία την δανείστηκα απο αυτή την ιστοσελίδα http://arvilaradio-news.blogspot.gr/2011/10/25_2519.html οπου μπορείτε να βρείτε πιο αναλυτικά στοιχεία που αφορούν τα κρούσματα, την κληρονομικότητα κ.α Προσωπικά δεν έχω ζήσει μια τέτοια εμπειρία και εύχομαι να μην το ζήσω ούτε εγώ ούτε κανένας άνθρωπος.Αυτό που μπορούμε όμως να κάνουμε όλοι είναι μια προληπτική εξέταση κάθε χρόνο.Δεν έχω κάνει ακόμα αλλα σίγουρα θα ξεκινήσω και αυτή η μέρα θα είναι κάθε χρόνο στα γενέθλια μου για να μην το ξεχνάω ποτέ! ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΚΙ ΕΣΕΙΣ!!!
Κάτι που μπορούμε  να κάνουμε ώστε να βοηθήσουμε οικονομικά ανθρώπους που περνάνε αυτή την ανίατη αρρώστια είναι να αγοράσουμε προιόντα απο τα οποία ένα μέρος της αξίας τους ή ολόκληρη η αξία τους πηγαίνει αποκλειστικά σε εθελοντικές οργανώσεις που στηρίζουν αυτά τα άτομα!! Μερικά τέτοια προιόντα είναι:
Οι μπότες UGG πέρισι αλλά και φέτος είναι στην μόδα γιαυτό αν αποφασίσετε να αγοράσετε μια τέτοια μπότα (ροζ) να ξέρετε πως με κάθε αγορά προσφέρονται 12,43 ευρώ στον φιλανθρωπικό οργανισμό κατά του Καρκίνου του Μαστού Haven του Ηνωμένου Βασιλείου.Μόνο κάντε γρήγορα γιατί οι ροζέ οι μπότες είναι limmited edition!!!

Και η εταιρεία Essie συμβάλει φιλανθρωπικά ωστε να βοηθήσει συλλόγους κατα του Καρκίνου του Μαστού.Αγοράζοντας ένα ρόζ μανό ένα ποσοστό της αξίας του πηγαίνει αποκλειστικά για φιλανθρωπικό σκοπό.
Η εταιρεία CHI βρίσκεται και εκείνη στο πλευρό της Αντικαρκινικής Εταιρείας με το chi pink iron!Το είχε ξαναβγάλει το 2010 αλλα και φέτος λένε οτι θα ξανα κυκλοφορήσει.Το chi pink iron δημιουργήθηκε απο την Faroyk Systems ως εργαλείο συνεισφοράς ενάντια του καρκίνου του μαστού

Estee Lauder και Δούκας Χατζηδούκας: Εδώ και 7 χρόνια ο σχεδιαστής παπουτσιών Δούκας Χατζηδούκας έχει αναλάβει την σχεδίαση των βραχιολιών της Estee Lauder για την Εκστρατεία Ενημέρωσης ενάντια του καρκίνου του μαστού.Φετος τα βραχιόλια θα είναι σε 2 χρώματα γκρί και ρόζ και θα κοστίζουν μόνο 10 ευρώ.Μπορούμε να τα αγοράσουμε απο καταστήματα της Estee Lauder μέχρι και τέλος Οκτώβρη.Πιστεύω οτι είναι μια καλή ευκαιρία να συνεισφέρουμε κι εμείς!!ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ!!
Φέτος η καλλυντική εταιρεία Clinique μπαίνει δυναμικά στον Αγώνα Ενημέρωσης κατα του καρκίνου του μαστού και λανσάρει ένα μενταγιόν με ρόζ κορδέλα και ανακυκλωμένο μέταλλο.Το μενταγιόν κοστίζει 8 ευρώ,το βρίσκουμε στα stands της Clinique και τα έσοδα θα διατεθούν στο "Αλμα Ζωης"
Τέλος και η εταιρεία Avon για μια ακόμη φορά βοηθάει στον αγώνα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας προσφέροντας μια κούπα την 'kiss goodbye to breast cancer' και κοστίζει μόνο 5,95 ευρώ.

Το επόμενο βήμα κορίτσια μου είναι να κλείσουμε όλες ένα ραντεβού για Μαστογραφία!Μην το ξεχνατε είναι πολύ σημαντικό για την πρόληψή μας!!!

11 σχόλια:

  1. sissu para polu wraiao post gia ena tosos sumantiko thema.....mpravo s!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίο το post σου, καθώς και τα βερνίκια Essie!! Έρωτας!!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σευχαριστω πολυ κοπελα μου!! Ναι είναι πολύ ωραία όντως!!
      φιλακια

      Διαγραφή
  3. Adorable pictures! Would you like to follow each other? let me know or you can follow me and I will follow you back!:) xoxo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραία ανάρτηση! Πρέπει να να κράταμε τέτοια σημάντικά θέματα πάντα στην επικαιρότητα. Μπράβο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σαι καλά μαράκι μου το πιστεύω και εγώ αυτό....οσο μπορούμε να το κάνουμε!
      φιλάκια πολλά

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...